Båt 1Galia 660 är 6,6 x 2,4 m och har varit en önskebåt i den här storleksklassen av WA båtar. Den har ett bra rykte bland andra båtägare och dess skrovform ger den mycket bra sjöegenskaper även med lite sjögång. Den har sprayhood och helt akterkapell som kan användas som soltak och regnskydd om man bara använder taket.
Baktill finns en 54 lbs aktermonterad elmotor. Denna kan tandemköras via ett länkage med stormotorn som har autopilot Simrad AP24. Förutom traditionell laxtrolling så kan jag även göstrolla med elmotorn med hjälp av autopiloten.
Batterikapaciteten är 3x110 ah vilket är fullt tillräckligt för 6-7 tim konstant göstrolling runt 1 knop.
Tidigare hade jag en frontmoterad elmotor också i samma storlek, men
styrförmågan blev bättre med all kraft
baktill när man körde på autpilot.

Båten har utrustats med Low-rance HDS-9 plotter/ekolod och en 10" läsplatta med plotter-program. Bägge enheterna kör sitt kartprogram med Navionics Platinium XL3 minneskort som täcker hela södra Sverige och sjöarna.
VHF radion har DSC funktion - automatisk nödanrop med uppgifter om båt och position.
En trådlös "kill-switch" för ökad säkerhet när man fiskar själv har jag också investerat i. Den nedre dosan är en sändare som lämpligen fästs i flyt-västen. Om man faller överbord löser motorns ordinarie nödstopp ut genom att dragsäkringen trycks bort med en fjäderbelastad sprint.

Radar är ett annat önskemål på en lång lista, men det får vänta t.v. beroende på hur verksamheten utvecklar sig. Ett annat problem är att få tillverkat en lämplig targabåge att montera den på.
Båtens reg.nr i fartygsregistret är SFC-9548Säkerhetsutrustning

Brandsläckare
Drivankare 2 st
Strålkastare LED
Förbandsartiklar
Livboj
Kastlina
Nödsignal fallskärmsljus 2 st
Nödbloss röda 2 st
Räddningsväst uppblåsbar 150 N för alla ombord
Medlemsskap i Sjöräddningssällskapet

Nautisk utrustning
Gps 2 st
VHF med DSC
Kompass 2 st
Kikare
Radarreflektor
Signalhorn
Sjötrafikföreskrifter
Lanternor enl bestämmelser

Övrig utrustning
Ankare m lina/kätting
Förtöjningsgods, bogserlina
Båtshake
Paddlar
Elmotor
Reservtank
Verktyg

Båt 2

Då sommaren 2018 blev extremt varm och torr blev det ganska tidigt på säsongen omöjligt att sjösätta stora båten i flera sjöar p.g.a. lågt vattenstånd. En beg mindre plastbåt förvärvades under sommaren tillsammans med en båtvagn. Under den gångna hösten har båten delvis byggts om och kompletterats med div fiskeutrustning.
Med tanke på båtens storlek är det bara möjligt att fiskeguida med en vuxen, el 1 vuxen + 1 barn.